Season of Mist (2018)
Shoegaze / Post Metal

Tracklist:
1 Atoms Aligned, Coming Undone 8:02
2 Mørklagt 9:18
3 Abeyance 5:37
4 Worlds Collide 6:55
5 Severance 4:40
6 L'Appel Du Vide 7:44


Sylvaine

 

Sylvaine "Atoms Aligned, Coming Undone"

Omtale - 04.11.2018 - Skrevet av: haavard Album nummer tre fra norske Sylvaine, og et nytt steg fremover siden "Wistful" fra 2016. Sylvaine er som du kanskje vet et enmannsband (enkvinnesband blir vel en nyoppfunnet term) som bygger stemninger ikke langt unna tradisjonell post-metal, dog med en litt skarpere brodd når det først går på mest ekstreme delene, som enkelte muligens vil definere mot Black Metal.

Selv tror jeg balansen i musikken heller vil appellere mot post-metal fansen, og naturlig nok den litt shoegaze-baserte scenen, der også Alcest nok vil ringe en bjelle. Og her er jo også Alcest-Neige inne i bildet som gjestemusiker hos Sylvaine, som på den forrige plata.

Og det klinger bra, hakket bedre enn foregående skive som sagt, da balansen er bedre oppretthold i musikken. Jeg liker at låtene varierer ganske mye, men at det hele tiden faller ned på en viss musikalsk stamme som er grei å finne flyten i.

Og selv om jeg selv kanskje synes at den mere ekstreme vokalen som slår inn her, ikke passer like godt til musikken som mye annet, så er det muligens et nødvendig onde, der kontrastene blir større, og det er jo en av hovedbitene for å få post-rock/metalen til å finne sin plass.

Liker du post-metal som beveger seg litt videre, så forsøk Sylvaine.

7/10