CYCLONE EMPIRE RECORDS (2013)
Death Metal

Tracklist:
1 – Just Let Them Burn
2 – Between Glory And Despair
3 – Accompanied By Attrition
4 – Icons Of Brutality
5 – Built To Grind
6 – Unleashed By The Carnifex
7 – Right Leg Solution
8 – Sacred Days Of Tyranny
9 – Battalion 666


Icons Of Brutality

 

Icons Of Brutality "Between Glory And Despair"

Omtale - 12.03.2013 - Skrevet av: Jan-Olav Death metal fra Nederland er et spennende fenomen. Bandet Icons Of Brutality kom 22. feb ut med sitt første full-length album “Between Glory And Despair”. Uten noe form for forventning presses play knappen på spilleren inn. Plata starter med et brak, blastbeats, brutale overfall av gitarer og en vokal som flår deg levende. Snakk om ulv i fåreklær. Det gleder mitt hjerte når man tar totalt feil når man forhånds dømmer.

Icons Of Brutality startet i 2009 og har drevet litt i det stille med noen konserter før trommis Robert bestemte seg for å slutte til fordel for sitt andre band; Real Hate. Heldigvis tok det ikke lang tid før Erwin tok over som batterist og endelig kunne produseringen av en plate starte for fullt.

Resultatet er en knall god old school death metal plate med spor fra både Vader, Bolt Thrower og Entombed. Som tidligere nevnt gunnes det på fra første sekund, og de har en god evne til å blande de raske og de seige partiene. Trommeslager Erwin`s spille stil passer perfekt til denne type death metal, growye dobbelbass trommer, fyldige brakes og herlige blastbeats. Gitarene til Jeroen og Bert låter fantastisk med sin litt skitne fuzz. Vokalist Jim har en flott blandings evne fra grumlende growls til en noe skarpere scream vokal.

Må også nevne at vår alles venn John J. Rambo har fått en rolle på denne plata også. Sist jeg fikk gleden av hans røst var på Zobiefied sin plate ”Carnage Slaughter And Death”, og denne gangen som intro på spor 6 ”Unleashed By The Carnifex”. ”When your pushed, killing is as easy as breathing”, aahhh herlig kommentar.

Videre leverer Icons Of Brutality varene og det er ikke mye å sette fingeren på her. Det er litt ”død tid” her og der med ensformige riff og takter, men det er ingen grunn til bekymring. Gutta fra Nederland leverer sakene, plata er vell produsert uten hastverk og de har funnet sin egen tone vil jeg påstå.

Kommer til å surre mye i min spiller i tiden fremover. Løp og kjøp.

Passer best til øl og wiener pølse.

Trollhammer.
7/10