Slagmark


Liknende band

 

Slagmark - Ekstremt lovende ekstremmetall

Intervju - 04.04.2005 - Skrevet av: Robert
Slagmark er et band man kan regne med i den norske black / death metal-scenen. Deres kraftige og intense metal er ikke helt finpolert enda, men det lysende potensialet er ikke til å unngå. Det var selvsagt ikke til å unngå at vi måtte ta en liten prat med vokalist Avsky om bandets tilstand.

Heisann! Gratulerer med deres første full-lengder. Personlig er jeg ikke helt tilfreds enda, men jeg har stor tro på at det kan komme et realt gullkorn fra deres side etter hvert..


- Er du fornøyd med skiva selv, sånn rett i etterkant?

Hallai! Og takk skal du ha! Tja, For å være helt ærlig så var faktisk ikke dette ment som en fullengder men som en demo, planen var rett og slett spille inn noe av det materialet vi hadde og deretter velge ut de låtene som tok seg best ut.Det er vel mye på skiva som kunne ha låt langt bedre men når vi er såpass uerfarne studiovis og valgte å spille inn på den metoden vi gjordet som var i et lokalt ”studio” ble det dette vi endte opp med, personlig så syns jeg skiva er veldig givende bare man setter seg ned med den og virkelig hører på den

- Hvordan har responsen ellers vært fra media?

Media har vel vært de som har vært mest negativ responsvis, skiva har blitt godt motatt av mange men det er også mange som misliker den, jeg vil si det er en 50/50 situasjon, som Kreator synger så fint : Love us or Hate us.

- Musikkstilen er jo litt interessant – på meg høres den neste litt polsk ut. En hissig blanding av black og death metal. Selskapet er jo veldig ivrig på å stemple dere som oldschool black metal. Hva vil dere selv si at dere spiller?

Vel det er en del konflikter angående hva vi spiller, Slagmark er et band jeg ikke vil båssette til en sjanger, jeg syns vi har mange elementer i våre låter som beveger seg innom black, death og thrash. ”Old school”-faktoren skimtes jo i musikken men om den er direkte ”old school” vil jeg ikke si. Selv kaller vi oss bare for ekstremmetal siden det er så mangt av elementer innom Slagmark.

- Produksjonen av skiva har vært ankerpunktet for mange. Hvor foregikk denne gjerningen, og hvordan gikk dere fram?

Hehe, Ja det virker så, gjerningen foregikk rett og slett her i kristiansund i operaen, Espen (”beist” ) spilte inn trommene i noen måneder før vi gjordet noe som helst med det resterende, prosessen gikk vel langt seinere enn vi hadde håpet på men det kom seg, Opptaksmulighetene var kanskje ikke de beste men det holdt siden som jeg nevnte tidligere at planen var i grunn at det skulle bli en demo.

- Jeg som mange andre så bandet på Frostnatt for ei stund siden, også spilte dere på UFFA uten at det blir gjort særlig promotion rundt det. Et rutinert liveband med andre ord, og ikke minst trondheimsvenner. Det er naturlig å anta at dere trives i en livesituasjon? Når får vi se slagmark live igjen?

Jo, live er der Slagmark hører til, en skikkelig Slagmark-konsert går ikke lett i glemmeboka. Først og fremst må vi få øvd inn en ny bassist siden Wegar (”Støggsint”) forlot bandet av personlige grunner for ikke så alt for lenge siden, men det skal ikke ta all verdens tid så Slagmark er ute på banen in no time! Og da skal vi få ordnet noe rundt om i norge.

- Edgerunner har blitt den utvalgte labelen. Hvorfor akkurat der, fikk dere noen andre tilbud, eller ble det sånn at det var eneste mulighet for å få ut plata?

Vi fikk vel noen tilbud men Edgerunner var labelen som var det rette for Slagmark, Jeg ble kontaktet av en venn av meg (Andrè fra Where angels fall) som visste stor interesse ovenfor Slagmark og ba meg ta kontakt med Edgerunner, som jeg da gjordet, derav gikk det litt tid så ble Slagmark signet på Edgerunner.

- Jeg vet også at du (Avsky) er aktiv i en del andre band, kan du fortelle litt om disse banda?

Jau, er ikke så lat som alle skal ha det til! Hehe. Jeg spiller i både The Sickening og Violated. The Sickening er et band som består av to andre medlemmer av Slagmark, Espen ”Beist” Antonsen på trommer og Pål ”Markspist” Bjerkestrand på gitar samt Hans Wik(Violated) på bass og Ola på gitar (Panzerskrekk), bandet spiller kjapp og kraftig death metal som kan sammenlignes med Cannibal Corpse, Vile og Dying fetus. Violated er rå brutal thrashmetal som kan ligne på Destruction, Sodom og Slayer - en veldig spesiell kombo.Violated er mitt ”nyeste” band der jeg spiller gitar plus noe backingvokal - Hans Wik spiller bass og synger, Dag sveen trakterer gitar og Joakim Øvertungset spiller trommer. Til tross for å være et relativt nytt band har vi spikret sammen veldig mange fete kjappe aggressive låter. Vi har også spilt sammen i flere år i diverse andre band. Demo av begge disse banda er på vei samt med livespilling, så heads up!

- Avsluttningsvis er det fristende å høre hva som anses å være tidenes beste plater fra ditt ståsted?

Hehehe, nå stilte du meg et veldig vanskelig sprøsmål her! Men jeg holder fortsatt en knapp på Storm of the lights bane av Dissection, kremlåt etter kremlåt!

- Noen siste ord?

Til tysk presse! VI ER IKKE NAZISTER! (hahaha) We bint nicht nazi høhø! SO PUT A SOCK IN IT!