Flue Plateproduksjon (2018)
Thrash Metal / Hardcore Punk / Black Metal
38:20

Tracklist:
1.
Kutt i eigedomsskatt = Kutt i støttekontaktordninga 02:37
2.
Angst 03:18
3.
Giftlokk 03:10
4.
Fuck Reform 94 (Feat. Zig Zags) 02:24
5.
Himmelen 03:08
6.
Hold kjeft når du snakkar til meg 02:16
7.
Evig kamp 02:28
8.
Punkeboms 03:07
9.
Hjertet mitt slår (Feat. Raud from Abbath) 03:15
10.
Nordfjord 1999 05:29
11.
Bonus - Ingenting er nok 03:50
12.
Bonus - Oi! Oi! Oi! 03:18


Drittmaskin

 

Drittmaskin "Sosial Prolaps"

Omtale - 26.11.2018 - Skrevet av: Martin Drittmaskin er et Bergensbasert band, og ble formet i 2013 av frontmann Grindadrap, sammen med gitarist/produsent Avstralopithecvs, og trommis Snöfökk. Bandets reise har bestått av kontroverser i lokale medier, og et intenst arbeid med albumet, og etter flere utskiftninger har bassist Sörte Död og gitarist Pheite Phillz etablert seg som faste medlemmer. Musikalsk ligger de et sted mellom thrash metal, black metal og hardcore punk. Produksjonen er råtten og lo-fi. Det gir assosiasjoner til midten av 80-tallet. Og det låter sinnsykt fett. Jeg er sikker på at dette er noe av det tøffeste jeg har hørt fra norsk jord noensinne. Flere av medlemmene påstår at Grindadrap er en veldig krevende person å jobbe med, rett og slett fordi han er så perfeksjonistisk. Han arbeider med alt helt til siste detalj. Det skinner igjennom

Det drøyeste med utgivelsen er at det ikke er musikken som setter prikken over i’en, men tekstene. De er latterlig godt skrevet. De politiske budskapene ligger tykt utenpå, og sånn sett er de nærmest hardcore punk. Her handler det om frustrasjon, sinne og følelsen av avmakt i møte med makten/systemet. I dagens politiske klima er det mange som sitter med disse følelsene, så Drittmaskin må anses for å være svært relevante med tanke på dette. De er en god representant for forakten som ulmer blant befolkningen. Nei, politisk motivert sinnapunk har ikke gått ut på dato. Snarere tvert i mot. Jeg vil påstå at det aldri har vært større behov for dette enn nå.

Albumet åpner med låten «Kutt i eigedomsskatt = Kutt i støttekontaktordninga». Det er en av de mest politiske sporene på skiven. Her er tempoet høyt og det er like teknisk som det beste av det beste innen thrash. Samtidig som det er like upolert og skitten som en godt brukt heroinsprøyte. Både punkebomser og metallhoder bør med andre ord se seg godt fornøyd. Lyrisk sett dreier det seg om å ta fra de fattige og gi til de rike, eventuelt ta fra de svake og gi til de sterke.

«Verdens beste miljøtiltak. Vi er lei av a? bli tatt bak. Alt for mange meiningslause kutt. No er det nok! No er det slutt. Tar fra? dei fattige, gir til dei rike. Eg blir sa? sint, fa?r lyst til a? skrike. Kommunen skal brenne, kommunen skal dø. Brukaren skal ikkje lenger blø».

«Giftlokk» er en annen låt med et solid politisk budskap. Her er det miljøet og stortinget som står i fokus. Musikalsk sett ligger dette plantet i black metal-territoriet. Fet låt.

«Miljøpiss er noko jævla dritt. Mindre bil og oljeprofitt. Skjønnakje ka dokke stressa med. Stol pa? Høgre og Frp. Store skip, vær sa? god, ligg her hos oss. Pump oss full. Lungeknull.»

Ellers er ordet pretensiøs det siste man kan bruke om denne gjengen. Det blir ikke mer ekte enn dette...

Fyr på platen, og hold kjeft når du snakkar til meg!
10/10