Inside Out (2018)
Prog Rock

Tracklist:
1. Rainsong
2. Lost America
3. Ze Pawns
4. High Road
5. Rio Grande
6. Next To A Hurricane
7. The Alchemist
8. Baby Angels
9. Six Thirty Wake-Up
10. The Spell Of Money


Roine Stolt's The Flower King

 

Roine Stolt's The Flower King "Manifest of An Alchemist"

Omtale - 20.11.2018 - Skrevet av: haavard Litt merkelig å skifte moniker fra The Flower Kings til Roine Stolt's The Flower King sånn plutselig. Det vil jeg tro det er delte meninger om innad i gamle The Flower Kings. Men Roine Stolt kjører på, og "Manifest of An Alchemist" er ikke veldig langt unna der vi hadde The Flower Kings gjennom mange år. Men forutsigbarheten tar kanskje litt overhånd her. Nå var ikke jeg sånn veldig svoren tilhenger av det de har holdt på med gjennom årene, de har sine gode dager og dårlige dager, men det har liksom aldri vært det helt store magnum opuset.

Og det er samme tralten her. Litt safe og over-komfortabel progrock som jeg liksom føler jeg har fått nok av utover 90 og 2000-tallet fra mange andre band. Når vi så leser 2018 så føler jeg at mange artister gjør dette bedre dessverre.

Men nå er det ikke noe å utsette på utførelsen i seg selv, det er jo seriøst gode musikere. Men det ligger mere i den forutsigbarheten de leverer, der jeg kjenner jeg mister fokuset å høre på det, og det eneste som liksom får ørene til å bevre er "The Alchemist" som er en frikete jazz-komposisjon. Ikke noe jeg stempler som bra, men likevel noe som sitter igjen som inntrykk.

Det blir dessverre trygt dette, for trygt.


6/10