Apollon (2018)
Prog Rock

Tracklist:
- The Tree
- Storm
- Dendrophenia
- Make Me Feel
- Play With Fire


The Windmill

 

The Windmill "Tribus"

Omtale - 13.11.2018 - Skrevet av: haavard Den norske prog-scenen er aktiv som aldri før, og det på et veldig høyt nivå. Dessverre er det ikke alle tilskudd til stammen som er helt der da, The Windmill sitt tredje album må jeg innrømme ble en veldig ujevn affære. Sjangeren kan de absolutt, de tråkker opp velkjent mark med det de har å by på her. Det 23 minutter lange åpningssporet åpner jo fløyelsmykt med fløyte og med tradisjonelt britisk preg. Litt som å høre gammel Genesis i tidligere årganger, og det setter jo lista på lovende og vel så det.

Men de takler ikke helt formatet med det lange og episke. Det blir et sammensurium av ideer og innfall som ikke helt henger sammen, og jeg mister tråden ganske mange ganger underveis. Litt kult på de tidlige vokalpartiene at det nesten høres litt Bowie ut, men etter det så blir det slappe saker. Verst av alt når det høres nesten ut som en halvsjaber cabaret-forestilling med klapping og tjo og hei inni der. Nei, dette var ikke bra.

De resterende fire låtene er heldigvis ikke like krevende, to ti-minuttere til tross. Men det går jo tempomessig i samme tralten, og det henger en liten Genesis eim over mye her, uten at det helt når frem dit med låtskrivingen.

Selv om det er bruddstykker her og der som absolutt er interessante, så mister de grepet underveis i låtene, det usammenhengende og lite sammenfallende materialet når rett og slett ikke opp, dermed forblir «Tribus» et veldig halvveis album som ikke makter lengre opp enn midt på treet.

5/10