Steamhammer/SPV (2018)
Thrash Metal

Tracklist:
- Partisan
- Conflagration
- Tired & Red (live)


Sodom


Liknende band

 

Sodom "Partisan" (EP)

Omtale - 10.11.2018 - Skrevet av: haavard Jeg mistenker at herr Sodom, Tom Angelripper, over de siste årene har sett at utviklinga til Sodom ikke helt har vært der den skal. De har jo sluppet album og jubilert for litt forskjellige utgivelser, og for all del, det har vært greit. Men det tyder på at han trengte en ny start, og følgelig så har han tre nye fjes i bandet, med andre ord, han har beholdt kun seg selv. Det vil si, Frank Blackfire på gitar var jo med i gullalderen med «Agent Orange» og «Persecution Mania» eraen, men har vært ute av bandet i tredve år. De to andre derimot er helt nye, trommis Husky klasker jo trommer også i Asphyx, som ikke er noen dårlig referanse.

Og i og med at han har hentet inn nye og gamle, fra en litt annen retning, så har det ligget i kortene at det også er en røffere utgave av Sodom vi får, og her er første bevis på det, med en liten EP kalt «Partisan».

Her er det to nye låter i tittelkuttet og «Conflagration» som viser et band som går litt tilbake til røttene. Litt friskere og mere direkte thrash, men selvfølgelig i en mye hardere produksjon enn det var når de herjet som verst mot slutten av 80-tallet.

Og det låter lovende, ikke revolusjonerende, men det tror jeg ingen vil at Sodom skal være. Men det er ihvertfall et bevis på hvor de legger skuta videre, for en ny fullengder er klar mot slutten av 2019, og der må man nok heve forventningene noe.

Denne tre spors EP-utgivelsen avslutter med ei live låt fra «Agent Orange», nemlig «Tired & Red», og digitalt så er det også enda ei live låt med «One Step Over the Line» som er et litt annerledes valg, som er hentet fra 1992-albumet «Tapping the Vein».

Kult nok som en forsmak på et nytt album!


7/10