Inside Out (2018)
Prog Rock

Tracklist:
- Ghost of Vanity
- Friendship
- They Fade
- A Threehouse In A Glade
- Stone Cold
- If You Fall, Pt 2
- Crown of Leaves


Rikard Sjöblom's Gungfly

 

Rikard Sjöblom's Gungfly "Friendship"

Omtale - 09.11.2018 - Skrevet av: haavard Rikard Sjöblom er nok mest kjent fra sitt virke i Beardfish, som jo har variert både musikalsk og kvalitetsmessig opp gjennom årene. Rikard Sjöblom’s Gungfly er nok et mere lekent og eksperimentelt prog-band enn det, der det er kraftige variasjoner og en hel masse små detaljer som hever albumet.
Og den store fordelen er at plata er såpass skiftende i stil og fremførelse, men likevel at det er en rød tråd i det, for det er veldig harmonisk som helhet. Tittelkuttet på nesten 14 minutter er nok min favoritt, der får du liksom hele Gungfly oppsummert på ei låt. Låta etterpå, den veldig pyntelige og akustiske «They Fade» er mere 70-talls i stilen, men også den er en godt avbrekk i det progressive over plata, der den er mere direkte i stilen.

Liker du svensk moderne prog fra de siste tjue årene så er det nok en overlagt fare for at denne står godt i kurs, da det er såpass stilsikkert, men fortsatt variert nok til å ikke bare være enda ei plate i denne stilen.

7/10