InsideOut (2018)
Akustisk Rock/Pop

Tracklist:
01. Feel Alive
02. Amity
03. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki
04. Two Souls
05. When I Am laid In Earth
06. Travel
07. Zo Lief
08. You Will Never Change
09. Freedom - Rio
10. Forgotten
11. Shores Of India


Anneke van Giersbergen

 

Anneke van Giersbergen "Symphonized"

Omtale - 07.11.2018 - Skrevet av: haavard Anneke van Giersbergen har som vanlig et lite hav av forskjellige prosjekter gående, og her er hun med en etterhvert forventet plate med et symfoniorkester i ryggen. Og det er jo noe som bør passe henne veldig godt, og når låtmaterialet også er kurert litt annerledes enn normalen så er det jo bare å nyte helheten i denne. Låtene er hentet fra litt av hvert av karrieren, tre The Gathering låter har fått plass, et par fra hennes nåværende prioritet Vuur, en av The Gentle Storm, en uutgitt låt på morsmålet og også da to låter fra hennes egne soloplater.

Men det som er mest positivt er at låtene ikke er åpenbare, men her er det plukket de som passer best med orkesteret som oppbacking. Og det er gode valg. Spesielt synes jeg faktisk Vuur-låta "Freedom - Rio" gjør seg, samt også den ti minutter lange "Travel" som på en måte blir nesten litt soundtrack-aktig i måten den fremstår på når orkesteret får utfolde seg på sitt beste.

Annekes stemme er jo uovertreffen, og de som vil sjekke ut denne har nok et visst forhold til hennes karriere fra tidligere, og siden det er både safe og litt uventet på en gang så skal den nok fungere bra for de aller fleste.7/10