Aftermath Music (2018)
Death/doom
45:08

Tracklist:
1.
After The End They Rise Again (02:51)
2.
Evoked From Abysmal Sleep (05:19)
3.
Runes Of The Undead (06:04)
4.
A Rising Fume Of Returning Death (07:53)
5.
The Mirror Of Darkness (02:33)
6.
Wisdom Keepers Resurrected (06:14)
7.
An Anthem Of Olden Magic (05:40)
8.
Spirits From The Dark Shadows (03:53)
9.
Tomb To Womb (08:11)
10.
A Shining Spirit From Beyond 02:56


Runemagick


Liknende band

 

Runemagick "Evoked from Abysmal Sleep"

Omtale - 06.11.2018 - Skrevet av: Martin Runemagick er et svensk band med bena godt plantet på et mystisk sted mellom døden og apokalypsen, og har vært aktive siden 90-tallet. De lente seg i større grad mot death og black metal på tidlige utgivelser, men de har siden albumet «Darkness Death Doom» fra 2002 sunket sakte, men sikkert ned i doomens hengemyr. Det er ikke den dummeste ulykken de har utsatt seg selv for, dette er nemlig noe de tjener grovt på i følge undertegnedes øresmaksløker.«Evoked from Abysmal Sleep» viker altså ikke fra den nøyaktige/presise krysningen av helvete og dommedag. Og de har aldri stått nærmere stupet til selvutslettelse enn nå. For normale og kjedelige mennesker, så er dette sikkert negativt. Hos oss dommedagsfanatikere stiller det seg selvfølgelig annerledes. Ellers er det relevant å spesifisere at dette albumet ble utgitt på CD allerede i juli, men har nå nådd vinylformatet.

Det hele åpner med introen «After the End They Rise Again» som gir assosiasjoner til bandet Mammoth Storm. Det er noe faretruende over riffet som møter oss ved albumets inngangsporter til fordervelse. Her blir det signalisert hva lytterne kan forvente, og det er alltid godt å bli advart tidlig.

Tittellåten «Evoked from Asbysmal Sleep» glir over i håpløst mørke i noe som best kan beskrives som death metal spilt i doomtempo. Seige dødsvibber omfavner lytteren som et varmt teppe av dekadense. Vokalisten høres ut som han er på en diett bestående av cyanid, rustne spikre og en liten dæsj batterisyre. God start

«Runes of the Dead» går mer i velkjente doomtrakter, i spedd noen dråper black og post-metal. Fett.

«A Rising Fume of Returning Death» starter med en lett bassbasert massasje av øregangene, før de penetreres til en auditiv orgasme av tungt og frekt kaliber. Det er altså slik den stigende dunsten av returnerende død føles.

«Wisdom Keepers Resurrected» må sies å være en av platens høydepunkter, og også den låten som ligger nærmest tradisjonell dommedagsmetal. Det høres hovedsaklig ut som et fjell som flytter på seg med drahjelp fra den avskyelige snømannen.

«An Anthem of Olden Magic» begynner litt generisk og kjedelig, men når låten treffer 03:30 så er det altså så jævlig bra at jeg ikke vet hvordan jeg skal uttrykke meg. Musikalsk perfeksjon. Det er mørkt, men samtidig utrolig vakkert og harmonisk. Desidert platens absolutte høydepunkt.

Spinn skive!
8.5/10