Apollon (2018)
Prog Rock
10 min.

Tracklist:
- When the sea and The Universe Were At One
- Passage to Nothing


Ring Van Mobius

 

Ring Van Mobius "When the sea and The Universe Were At One" (EP)

Omtale - 05.11.2018 - Skrevet av: haavard Debutplata til Karmøy-bandet Ring van Mobius var meget bra, og fikk sine velfortjente runder når den ble sluppet nå i sommer. Men før den tid hadde de rukket å slippe en begrenset vinyl 7". Nå omsider blir den også å finne på digitale platformer, og selv om den ikke er helt det debutplata er, så er det ti gode minutter dette også, selvfølgelig med hammond orgelet som det viktigste elementet i sammensuriumet. Det er jo ikke langt mellom de to slippene av singelen og plata, men likevel så tyder det på at bandet tok noen sjumilssteg mot albumet. Singelen er litt lettere i formen, og etter et halvminutt er jeg nesten sikker på at de er på vei til å covre Manfred Manns Earth Band "Davy's On the Road Again". Heldigvis takter de seg ut av den påminnelsen, og får lagt løpet mere mot seg selv etterpå.

Hammondet står sterkt, og det er det som skaper mye av musikken også, og dekker over noen små vokale svakheter bandet har å stri med imellom, der det blir litt pistrete, spesielt på B-sida "Passage to Nothing", hvor det hele blir litt knapt med kun tre rolige minutter hvor de ikke helt evner å ta av fra startplassen.

Men tittelkuttet er den store verdien her, og liker du variert og hammond-drevet prog rock med sterke hint fra 70-tallet, sjekk ut Ring Van Mobius, og spesielt debutplata "Past the Evening Sun".


6.5/10