Gain (2018)
Svensk Jevla Metal
18 min.

Tracklist:
1. "Förgätmigej"
2. "Winterdäck"
3. "Krig"
4. "Vackert land"
5. "M"


Lillasyster

 

Lillasyster "Svensk Javla Metal" (EP)

Omtale - 01.11.2018 - Skrevet av: haavard Lillasyster forsøker å gå en litt ny vei på business siden, men musikken forblir ganske mye som den alltid har vært. Og godt er det, for «Svensk Jevla Metal» er så Lillasyster som det skal være.
Forandringen nå er at istedet for en vanlig fullengder, så har de delt den nye plata i tre, som slippes i tre separate deler på digitale formater og på vinyl. Sånn er den saken.
Ellers er bandet like tøffe i trynet som de pleier, og første EP er tradisjonelt det man skulle forvente, og mye av det samme som de har levert siden debutplata «Hjerndød Musik For En Hjerndød Generation» tilbake i 2007.

Det som har blitt en liten negativ hake med bandet på sine siste album er at de kanskje ikke helt har nådd frem med de aller beste låtene. De sliter mere med å skape en fullstendig plate som virkelig det lukter svidd av. Dermed er det ofte det har blitt litt fugl og fisk med dem. Så også på denne EP-utgivelsen, hvor det er et par bra kutt, men ellers kun tendenser til noe veldig bra. Liksom at man hører og vil at det virkelig skal ta av, men så leveres ikke det lille ekstra.

Men jeg liker fortsatt soundet, og når de er bra så er de veldig bra. Men så er det det med totalen som ikke når lengre enn det. Forhåpentligvis tar det ikke for lang tid til neste EP i trilogien slippes da.6.5/10