Blaze Bayley Records (2018)
Akustisk Rock

Tracklist:
1. Eye Of The Storm
2. Love Will Conquer All
3. 2 AM
4. Miracle On The Hudson
5. December Wind
6. We Fell From The Sky
7. The Crimson Tide
8. The Love Of Your Life
9. Stealing Time (Bonustrack)
10. Russian Holiday (Bonustrack)
11. Soundtrack Of My Life (Bonustrack)
12. One More Step (Bonustrack)
13. Sign Of The Cross (Bonustrack)


Blaze Bayley

 

Blaze Bayley "December Wind"

Omtale - 21.10.2018 - Skrevet av: haavard Det er travle tider for Blaze Bayley, dette er andre albumet han slipper i år, men her i en annen innpakning, for her er det akustiske toner han lirer av seg, i samarbeide med gitarist Thomas Zwijsen. Og akustisk er det jo enda noen flere begrensninger, hvor det avhenger vel mye på vokalprestasjonen i spann med gitaren. Gitarist Zwijsen er jo strålende til vanlig, han kan sine akustiske toner meget godt, noe han har vist i mange år allerede, hvor han spesielt har gjort seg merke med å gjøre coverlåter, da først og fremst av Iron Maiden.

Mne her har de komponert litt egne låter, samt at det også av disse åtte hovedlåtene på plata er en cover av Maiden-låta «2 AM», fra Bayleys Maiden-debut «The X-Factor», som vel ikke står høyt i kurs hos mange av britenes fans.

Men greit er det, men det er liksom det man kan oppsummere med. Jeg hadde fryktet det skulle bli værre både på coveren og de resterende sju låtene, for Blaze har en dominerende stemme, og det skal litt til for at den passer helt inn, og i en naken pakke med akustisk gitar og vokal så er det mye som må klaffe for at de tåler dagens lys.
Heldigvis kommer de fra det med æren i behold, for selv om det ikke akkurat er noen gedigen nyskapning, så er det greie låter som beviser at Bayley og Zwijsen sammen har en slags formel. Spesielt når de ikke forsøker å overkomplisere sine akustiske komposisjoner. Jo lettere tonesettingen er, jo bedre blir det.

Det er også kastet inn fem bonuskutt her, bl.a også da en akustisk versjon av «Sign of the Cross», i all sin timinutters prakt. Fint med fiolin som tar litt grep under den, men ikke den beste låta kanskje å få til helt akustisk. Greit som bonus dog.
6/10