Debemur Morti Productions (2018)
Progressiv Rock/Metal
53:32

Tracklist:
1. Empty Streets
2. Substance Vortex
3. Respect My Solitude
4. Cloud Seeder
5. Still Yearning
6. Strike Up With The Dawn
7. Transcending Yesterdays
8. Cease The Day


In the Woods...

 

In the Woods... "Cease The Day"

Omtale - 14.10.2018 - Skrevet av: Asgeir In The Woods... er ett band jeg faktisk aldri har klart å forholde meg til. Det har såklart vært innom «Heart of the Ages» og «Omnio», men ting har skjedd i denne leiren tydeligvis. Progressiv rock og metal i god miks er hva jeg konfronteres med på «Cease The Day» og det er faktisk veldig, veldig bra inntrykk! Det er sjelden jeg foretar meg omtaler av band med bakhistorie jeg knapt kjenner. Ihvertfall når det kommer til 90-tallets juveler. Her har jeg følelsen av at de fleste faktisk har gjort sin plikt og 80% kunne lagt fra seg stikkene. Lite som blir bedre -med mindre de altså gjør som In The Woods...

Her har utviklingen stått i stil med tidens tann og den progressive, avantgarde metallen som de nå presterer å levere er faktisk eksepsjonelt mye bedre enn hva jeg forventet at de skulle levere. Her er det god stemning fra «Empty Streets» åpner plata -og det er faktisk sammenhengende god stil tvers gjennom 53 minutter.

Nå er det stemningsleie man kanskje burde legge seg litt ned på. Dette er absolutt ikke hva jeg forventet, og var halveis klar over at det ikke var black metal i disse dager. Det var tyngre, mer velspilt og helhetlig. Rett og slett koselig kvalitetsmusikk.

Uansett, all skryt til både band og labelen Debemur Morti Productions! Dette blir en bra en 23.November! Bare å glede seg -og følg med for kommende låter på nett!
8/10