Vàn Records (2018)
Doom/Black Metal

Tracklist:
1. Spectral
2. Thrieving Sky
3. Portal
4. Uninfinite Black
5. Swansong
6. Arcane Heresies
7. Searenade


Kalmen

 

Kalmen "Funeral Seats"

Omtale - 13.10.2018 - Skrevet av: Asgeir Kalmen er kort fortalt ett doom/black metal band fra Dresden Tyskland, og plate nummer to fra bandet har akkurat blitt sluppet fra Vàn Records. Med litt sunn skepsis så kjørte man på, og det viste seg å være ett massivt og gryende eksempel av to sjangre. «Course Hex» var innom redaksjonen tilbake i 2015 og det later faktisk til at det var ett ok møte med bandet. Som jeg den gang skrev, det er ikke sjeldent at Tysk musikk dukker opp hos redaksjonen. Landet har noen gode band som slår til imellom, og Kalmen slår seg ihvertfall til ro over snittet når det gjelder personlig intresse hos underskrevne.

Nyplata «Funeral Seats» setter spor, da det faktisk er tungt men samtidig også gir av seg selv når det kommer til svart metallen. Sammen blir det ei massiv skute med sammenheng og greit materiale. Problemene oppstår immidlertid ved at noe materialet oppfattes som litt for flatt -og en backing vokal som bommer litt. Ihvertfall etter min smak.

Uansett, godt levelig doom/black skive. Verdt å sjekke om du liker idèen mellom de nevnte sjangrene. Plata ble sluppet i Oktober 2018, så bare å handle eller eventuelt kjøre stream, om du er av den typen.
6.5/10