Dark Essence (2018)
Episk Death Metal

Tracklist:
1. Hedning 06:06
2. The Sword of Retribution 04:49
3. Conjuring of the Gentiles 06:26
4. The Significance of Iblis 03:58
5. How Opaque the Disguise of the Adversary 04:31
6. Boudica 04:48
7. ‘Illa Mayyit 05:06


Aeternus


Liknende band

 

Aeternus "Dark Essence"

Omtale - 04.10.2018 - Skrevet av: haavard Det har vært stille fra Aeternus i noen år nå, og det var kanskje like greit, da de havnet inn i en litt rar sirkel med sine siste album, der tid og sted virkelig ikke var på bandets side. Og til og med jeg som egentlig har likt bandet hele tiden, har faktisk ikke hørt den forrige "...And the Seventh His Soul Detesteth" plata.
Men den kom tilbake i 2013, og årene galopperer jo avgårde, så når vi nå etterhvert går mot 2019 så har vi ei ny Aeternus plate her. Og ja, bandets sound of identitet er i aller høyeste grad inntakt her. Ganske så midpaced Death Metal, hvor de er sterkt avhengig av å finne flyten i sitt eget sound for å nå ut og gjøre noe orginalt utav seg.

Og det skal de ha, de har flere låter her som er virkelig bra, spesielt vil jeg trekke frem "The Significance of Iblis" som er brennheit. Men de går seg også fast på et par kutt, hvor de ikke evner å hverken formidle låtene eller sin egen relevanse. Ikke at jeg tror de er tomme for krutt, men det er en sjanger som det skal litt til for å utmerke seg, og dermed så settes lista høyt.

Det funker veldig bra her og der på denne, ingen klassiker eller tilbake til bandets gullalder i "Shadows of Old" perioden, men absolutt ei helt kurrant og bra skive.6.5/10