Moderbolaget / Nuclear Blast (2018)
Prog Metal

Tracklist:
01. Sorceress (live)
02. Ghost Of Perdition (live)
03. Demon Of The Fall (live)
04. The Wilde Flowers (live)
05. In My Time Of Need (live)
06. The Devil's Orchard (live)
07. Cusp Of Eternity (live)
08. Heir Apparent (live)
09. Era (live)
10. Deliverance (live)


Opeth


Liknende band

 

Opeth "Garden of the Titans"

Omtale - 30.09.2018 - Skrevet av: haavard Etter en positiv siste studioplate og en særdeles positiv live-opplevelse med Opeth i fjor i Japan, så er jeg faktisk for første gang på lenge entusiastisk når de skal slippe noe nytt. Denne gangen er det ei live-plate, innspilt på den famøse utearenaen Red Rocks Amphiteatre som ligger rett utenfor Denver,Colorado.
Det har på mange måter blitt en ny vår for bandet etter at de tok opp sin mere metalliske side igjen, og hverken musikalsk eller produksjonsmessig er det mulig å ta dem på noe. Til og med Åkerfeldt sin dialog med publikum, som vanlig fremført på en pussig måte, irriterer meg ikke, da det nesten er litt godt å få avbrekkene når låtene til de grader fremføres på perfekt vis og setter meg litt ut mellom slagene.

Selv står "Heir Apparant" igjen som kanskje den beste denne kvelden, i et sett som ikke består av mere enn ti låter, og tikker vel inn på nærmere 90 minutter. Men det er et ganske variert sett, selvfølgelig mest hentet fra "Sorceress" plata, som jo er turneen de var på når dette verket ble spilt inn, men også ei låt helt tilbake til "My Arms Your Hearse" plata, i den klassiske "Demon of the Fall".

Morsomt å høre "Sorceress" låtene fungere så bra live, men over hele linja er "Garden of the Titans" eksepsjonelt solid som liveplate, noe som avslutningsvis bevises med nok en strålende fremførende av "Deliverance", som ja, det er nok bandets mest perfekte låt til dags dato, og definerer på mange måter Opeth sitt sound.
8/10