Apollon (2018)
Progressiv Art-Rock

Tracklist:
- Atlas
- Disco Aces
- Turn the Tide
- Weight of it All
- In Rue
- Supernova
- More
- Overload


Sipher

 

Sipher "Atlas"

Omtale - 25.09.2018 - Skrevet av: haavard Dette er ei plate med en veldig lang fødsel. Startet i 2014 men kommer ut først nå, men det har vel sin del av historien av bandet er Eirik Søfteland som har vært inn og ut av norske realityshow i mange år, og dermed har det nok vært mange skjær i sjøen for å få denne ferdig.
Søftelands stemme er jo meget annerkjent, og i realityserien "Århundrets Stemme" så gikk han helt til finalen. Han vant riktignok ikke, men stemmen er det definitv ingenting i veien med. Musikalsk så er det også ganske spennende saker. Litt glatt kanskje, men denne formen for progressiv rock/art-rock-ish er ikke lett å komme ut av med all ære i behold. Men her synes jeg materialet låter modent og veloverveid, samtidig at det hverken blir for svulstig eller oppkonstruert.

Litt lett i produksjonen er det, bass og tyngden er litt skrudd ned, men det virker som det hele er gjort i bevisste drag, da det nok også får de mest identifiserbare elementene frem i lyset, som stemmen jo er.

Dermed står vi igjen med ei kul plate, fortsett med dette så vil Sipher også være av internasjonalt format om ikke lenge.
7/10