Blaze Bayley Records (2018)
Heavy Metal

Tracklist:
1. Redeemer (4:12)
2. Are You Here (2:32)
3. Immortal One (2:56)
4. The First True Sign (4:05)
5. Human Eyes (5:36)
6. Prayers Of Light (3:25)
7. 18 Days (4:04)
8. Already Won (2:58)
9. Life Goes On (5:00)
10. The Dark Side of Black (3:25)
11. Eagle Spirit (8:51)


Blaze Bayley

 

Blaze Bayley "The Redemption of William Black"

Omtale - 19.09.2018 - Skrevet av: haavard Jeg likte faktisk de første skivene etter at Blaze forsvant ut fra Maiden-universet, der det var beint frem leken heavy metal han leverte. Og hvor låtene var mere konstruert at de skulle passe hans stil og røst.
Dog har jeg mistet oversikten over alt han har gjort de siste årene, men det har kommet album på album jevnt og trutt, uten at jeg egentlig har bitt meg spesielt godt merke i hva som har vært essensielt og ikke. Dette er ihvertfall tredje kapittel i en historie han har gjort de siste årene.

Men denne her skullle få en test igjen, det er nesten på tide føler jeg, da jeg også kom ut for å høre noen gamle Maiden spor med Bayley her om dagen, så hvorfor ikke ta en kontroll på hvordan Blaze høres ut tjue år etter.

Og ja, det er fortsatt veldig streit heavy han står for, basisen er den samme som sine første soloskiver. Men det er kanskje litt mere seigpining av materialet, for selv om han har med seg tydelig flinke folk rundt seg, så er det ikke akkurat noen energi eksplosjon vi står ovenfor her. Men det er lettbeint og jevnt over grei skuring.

Men det halter litt på enkeltpartier. Dette skal jo tydeligvis være en slags konseptskive, men han som er hanket inn som forteller er flaut dau i måten å formidle på. Samtidig så hangler Blaze selv veldig når musikken roes ned og han skal balansere seg ut på mere sjelfulle partier hvor det trengs litt variasjon i stemmen.
Der feiler det, og det kan virke som at han ikke lengre evner å kontrollere stemmen så bra som han bør på slike tydelige partier.

Ellers er det helt grei heavy metal, låta "Life Goes On" var vel den jeg vil trekke ut som den sterkeste, ellers greit jevnt over.


6/10