Century Media (2018)
Death Metal

Tracklist:
1. One With Satan
2. Crawled From The Shadows
3. Seal The Tomb Below
4. Compliments Of Christ
5. All That Is Evil
6. Excommunicated
7. Anointed In Blood
8. Crucified Soul Of Salvation
9. Defying The Sacred
10. Consumed By Hatred
11. Flesh, Power, Dominion
12. Destined To Blasphemy


Deicide


Liknende band

 

Deicide "Overtures of Blasphemy"

Omtale - 16.09.2018 - Skrevet av: haavard Det må vel sies å være en av de rene Death Metal skivene med mest forventninger rundt seg på ei stund, for det er ikke ofte Deicide inviterer til skiveslipp.

Det har jo faktisk gått fem år siden siste livstegn fra bandet, og det er vel også den lengste pausen i bandets historie. Men det var kanskje nødvendig, da den formen for Death Metal bandet har gjort i mange år kanskje kan bli litt repetitiv, og da minker nok interessen for dem for hver plate som slippes som er litt som gammelt nytt.

Denne gangen så er det litt utvikling i soundet dog. Ikke at bandet har skiftet ut mer enn en mann siden sist, Jack Owen ut og Monstrosity-gitarist Mark English har kommet inn. Men om det har sitt å si for at gitarene har blitt dratt ganske mye mere frem i lyden er jeg mere usikker på.
Ihvertfall minner Deicide meg i 2018 mere om det Vital Remains gjorde på tidlig 2000-tallet, med "Dechristianize" plata, som jo Glen Benton også sang på.
Det er tidvis veldig melodiøse gitarer som leder an, og det er veldig langt unna det Deicide drev med på 90-tallet når det var full pinne av sinne.

Nå er det fortsatt bra death metal i bunn av dette, men det brekkes jo opp med de gitarleadene som er et ganske gjennomgående tema her, men som også passer veldig flott inn når plata hardner til.

Liker du dødsmetall med litt gitartema, kjør på, jeg likte nå denne, muligens at de som er av den gamle skolen kanskje ikke er like fornøyd.


7/10