Nuclear Blast (2018)
Retro Rock

Tracklist:
01. Set Your Sights
02. The Way
03. Reflections
04. On The Run
05. All This Time
06. Hidden Streams
07. Reset
08. Nebula
09. Farewell
10. Tune Out


The Vintage Caravan

 

The Vintage Caravan "Gateways"

Omtale - 09.08.2018 - Skrevet av: haavard De har hatt en flying start på karrieren The Vintage Caravan, og islendingene mistenker jeg kan leve lenge på flyten, for også deres fjerde album "Gateways" holder koken. På mange måter høres bandet ut som at de har holdt det gående i en evighet, da det høres så trygt og komfortabelt ut det de gjør. Som om de har syslet og funnet grooven fra 70-talls rocken for en mannsalder siden, og nå bare høster fruktene av det de har gjort.

Men slik er det ikke, bandet slapp debuten i 2009, i purung alder, og har siden kjørt på med jevne slipp hvert tredje år, hvor deres forrige skive var den første på Nuclear Blast og egentlig et etablert selskap. Men de har turnert land og strand rundt, blitt komfortable, og de har helt klart funnet sin nisje i den eldre rocken.


"Gateways" er på mange måter ikke noe nyskapende, men det er en komplett side med plata som er beundringsverdig. Det rocker og føles bare ut som det hele er naturlig fremført i 70-tallets ånd. "Reset" er favoritten her i gården, da den slår litt fra seg. Og jeg blir nesten litt trist når plata ender ut i den litt trauste "Tune Out" som ender det hele, når jeg har lyst på enda litt til.
Men jeg tror ikke dette bandet er på langt nær ferdige med karrieren enda, jeg mistenker en stor fremtid.

7.5/10