Gates of Hell (2018)
Speed Metal / NWOBHM
23 min.

Tracklist:
- Le Dernier Chapitre
- Wrath of Steel
- The Curse of the Dead Star
- Fly High (Brocas Helm coverlåt)


Chevalier

 

Chevalier "Chapitre II" (EP)

Omtale - 07.08.2018 - Skrevet av: haavard Litt god speedmetal kan være spennende nok i små doser, og en fire spors EP er jo innafor, hvor ett av de fire er en Brocas Helm cover i "Fly High".

Helsinki-bandet Chevalier er av forholdsvis ny dato, og har siden starten sluppet en mini-LP i fjor, en vinyl 7" i år, og nå altså denne nye. At de er ferske i gamet, siden 2016, betyr riktignok ikke at de høres slik ut, for her er det en real speedmetal gange i det, krysset med litt klassisk heavy metal fra 80-tallet.

Det som kanskje jeg kan kommentere først da, er at produksjonen også er skitnere enn på band som allerede slapp musikk på den tiden, da det er tydeligvis en billig produksjon, og litt slitsomt å bederve øregangene med over tid, da det blir fryktelig diskant og dirty til tider.
Men noen liker det sånn.

De skal riktignok ha plusspoeng for å være et av få band i denne stilen med kvinnelig vokalist, som virkelig kauker lungene av seg. Hun gjør en bra jobb, men i likhet med resten så blir hun litt skjult i produksjonen som grøter det hele for mye sammen.

Låtene er riktignok ingen tre-minutters speedmetal-standard, her er det 6-7 minutters komposisjoner som faktisk er litt mere ufordrende. Så jeg håper bandet fortsetter den greia med å utvikle soundet. Jeg tror at med et bedre og mere røft lydbilde så ville denne ha blitt mere akseptabel for min del. Inntil da så forblir de nok enda i den skitnere kroken av undergrunnen.


5.5/10