Gaphals (2018)
Hard Rock / 70-talls

Tracklist:
1. Vems Fel (3:02)
2. Förneka Allt (2:54)
3. Noll Respekt (3:27)
4. Sång Till En Slagen Kämpe (2:43)
5. Enda Sunda Människan i Världen (4:29)
6. Ingen Tid För Allting (3:56)
7. Du Ska Se Att Det Blir Sämre (5:02)
. Det Betyder Allt (3:20)
9. PanikaÌŠngestattack (4:03)
10. Eländes Elände (3:20)


Second Sun

 

Second Sun "Elandes Elande"

Omtale - 06.08.2018 - Skrevet av: haavard Presseinfoen i forkant presenterte bandet som sterkt influert av Judas Priest, Camel og Jethro Tull. Delvis enig i noe der, men det er i hvert fall ei ganske underholdende skive det Second Sun kommer med, deres andre fullengder. Bandet, som bl.a. huser ex-Tribulation trommis Jakob Ljungberg, som her har gått over til å bli gitarist og vokalist, har faktisk fått frem et litt eget sound der det er basert på 70-tallets bravader, men fortsatt låter ganske friskt, som en kryssning av Hard Rock, Prog og litt lettere folke-influerte stilarter.

Det er blitt ei lettere og mere lystig plate enn debuten dog, for den var mye røffere rundt kantene og mere konvensjonell. Denne her har løsnet snippen og uten det typiske hard rock soundet så balanserer de litt på den berømmelige knivseggen, for det blir litt mere nakent lydbilde som gjør alle fasene mere lagelig for hugg.

Og jeg skal si det, Jakobs vokalprestasjon kan til tider være akkurat nok, for det er endel passasjer hvor han er så nære han kan komme til å ikke klare av dem. Som om du hører desperasjonen og viljen til å kommme i havn. Og så gjør det det. Men det får meg til å sitte på kanten av stupet og vente at det slår feil, noe jeg blir litt stresset over.


Den største mangelen på plata er kanskje den store topplåta som ikke kommer. Men det er ei jevnt bra plate, for deg som er åpen for lefling med 70-tallets progressive hard-rock, på svensk, utført med en sterk vilje som gir dem bonuspoeng fordi de klarer å høres annerledes ut.7/10