Relapse (2018)
Teknisk Death Metal

Tracklist:
- Clandestine Stars
- Emergent Evolution
- Diluvium
- Mortification of the Vulgar Sun
- Ethereal Skies
- Convergence
- Ekpyrosis
- The Seventh Aeon
- The Conjuration
- An Epilogue To Infinity
- A Last Farewell


Obscura

 

Obscura "Diluvium"

Omtale - 30.07.2018 - Skrevet av: haavard Det er så nydelig spilt når Obscura finner flyten. Og da gjerne når de viser seg frem på det verste. Altså med teknisk briljante låter og riff som kanskje ikke alle skjønner tegninga av. Når de legger på dødsmetallen i det hele så er det ikke alltid det treffer like bra, men "Diluvium" er heldigvis blitt mere balansert enn deres siste par skiver.
Dette er altså album nummer fem i katalogen, og de har gjort bra skiver hele veien, men det begynte kanskje å stagnere litt på de to siste, hvor jeg synes det ble et litt for massivt trykk over det hele, og kanskje death metal elementene stjal for mye av bandet sitt tekniske varemerke.

Men her så har de funnet seg selv igjen, det låter utfordrende, og det høres at bandet faktisk har det morsomt samtidig som at de gir av seg selv. Og det er ikke så knallhardt hele veien, her lempes det på med tempovariasjoner, superbe instrument-trakteringer og egentlig helt passe med dødsmetall på toppen.

Det tok meg fire låter, hvor jeg i utgangspunktet kanskje syntes produksjonen var litt tørr, før jeg var solgt, for da kom "Ethereal Skies" og "Convergence", og derifra og ut var det strake veien til himmelen. Og etterpå satt de fire første låtene også.

Ingen klager her, av Death Metal så kan det vel ikke komme mange flere skiver som er bedre enn denne for året ?
8/10