Fysisk Format (2018)
Post Gospel Punk

Tracklist:
- Maldoror's Love
- The Dome
- Warning
- Pygmalion
- Serpents
- Sinnerman
- Look Daggers
- A Sacrifice
- Sons and Daughters
- Uniform Of A Killer


Ã…rabrot

 

Ã…rabrot "Who Do You Love"

Omtale - 20.07.2018 - Skrevet av: haavard Det er mildt sagt pretensiøst den veien Årabrot har beveget seg utpå, og det er ingen vei tilbake herifra, så nå er det bare å ta den helt ut. Og det er fortsatt store sprang for hvert slipp de gjør, så "Who Do You Love" vil nok tilfredsstille den nyskjerrige lytteren og deres trofaste fanskare.
Men jeg skjønner at Haugesund-bandet kan være en tung pille å få stukket opp i feil ende, da det tar tid og tålmodighet å bli helt vant til det de gjør og for å gi låtene mulighet til å sette seg.
Har du vært gjennom deres foregående album, som vel nå teller ni tar jeg ikke helt feil, så vet du tegninga og skjønner hintet at det må riktig humør til for å kjøre på denne. For meg så er jeg litt i begge leire. På en måte har jeg kanskje ønsket at noe av materialet har vært litt mere sammenhengende. Men det er etterhvert en følelse av at det kompletteres på en merkelig tilfredsstillende måte.

For det er mye her som ikke umiddelbart engang høres ut som samme band. Når de er på sitt mest post-punkete, som på "Warning" så trekkes få linjer til når de tar det helt ned på sitt mest elementære, som vakre "Pygmalion". Og enda færre linjer til når de går Nick Cave en høy gang, for det er noe her som gir meg tydelige føringer mot Caves unike fortellerstil og suggerende musikalske trøkk. Og sjekk ut "Sinnerman" under her for å forhåpentligvis skjønne hvor landet ligger.
7/10