Cruz Del Sur (2018)
Heavy Metal

Tracklist:
- Unum / After the Fire
- Flash of the Dark
- Forever Free
- Heart of the Enemy
- Solar Flight
- Now Is the Same
- Never, Not Again
- Slaves


Pharaoh


Liknende band

 

Pharaoh "After the Fire (reissue)"

Omtale - 17.07.2018 - Skrevet av: haavard Det er ikke ofte jeg orker å rote rundt i re-issues fra svunnen tid. Men denne måtte jeg nesten gi noen runder, da vokalist her er jo Tim Aymar, som sang på Control Denied albumet "The Fragile Art of Existence" som er en liten glemt skatt fra 90-tallet.
Så det var mitt grunnlag for å røre denne, samtidig at jeg også har likt Dawnbringer, et nå nedlagt band som brorparten av de i bandet har vært med i.
Jeg skjønner at denne blir re-utgitt her da, for dette er den første vinylutgaven som er gjort av denne, og det er jo god nok grunn for hva som helst.
Og plata ? Den er ikke ille. Den stammer jo egentlig fra 2003, så det er jo et 15-års jubileum også for den, som er debuten fra Pharaoh, som i etterkant også har tre album på samvittigheten, det siste fra 2012.

Og selv om mitt ståsted til den mere tradisjonelle heavy metal sjangeren er litt hit og dit om dagen, så gjør Pharaoh en god figur her. Veldig tradisjonelt, men det er heldigvis mye trøkk og et amerikansk preg over det, som ofte på 2000-tallet har et snev av NWOBHM i seg, istedet for å gi meg kalde gufs fra powermetalens verden.

Og vokalist Tim Aymar er veldig god her også, røsten bærer bra som den gjorde på Control Denied plata, så likte du den så ta gjerne en lytt på denne også, til tross for at Pharaoh ikke er i nærheten av så progressivt som det var med Control Denied.


6/10