Anti (2018)
Post-Black Metal

Tracklist:
- You Without End
- Honeycomb
- Canary Yellow
- Near
- Glint
- Night People
- Worthless Animal


Deafheaven

 

Deafheaven "Ordinary Corrupt Human Love"

Omtale - 16.07.2018 - Skrevet av: haavard "New Bermuda" traff meg som et slagskip skal, og det er sjelden jeg har vært så entusiastisk for nyere modernisering av ekstrem metal sjangeren på lenge. Og kontroversielt som det jo er, så er ikke Deafheaven den gjengse vare på markedet, og debattene går i mange miljøer om hvorfor dette ikke skal være Black Metal.
Jeg gir nå blanke, Deafheaven knytter sammen flere sjangre, og selv om ikke "Ordinary Corrupt Human Love" når helt opp til "New Bermuda" i kvalitet, så er det ikke langt unna. Det er fortsatt lett Black Metal-ish i vokalformen, og ganske så melodiøst i melodigangene.

På sine mest vellykkede passasjer så er de rett og slett enestående og unik, for ikke å glemme energisk. Det er noe som aktiverer lysten til å høre mere Deafheaven når man først setter i gang. Låter som "Canary Yellow" og "Worthless Animal" har melodier som bare gnager og gnager, og selv om de ikke helt klarer å fikse akustiske passasjer som på forgjengeren så er dette hevet på noen andre melodiøse elementer, og noe får til og med et lite post-metalisk glimt over seg.

Når de er igang med så mange ti minutters låter, som denne gangen teller fire, så er det veldig godt også med de rolige avbrekkene i "Near" og "Night People" som pynter på resultatet. Supert igjen fra Deafheaven!

8/10