Prophecy (2018)
Atmosfærisk Black Metal

Tracklist:
- Willow
- Elegy
- Strange Sun
- Empty City
- Earthsong
- Lacuna
- A Sky of Violet and Pearl


Finnr's Cane

 

Finnr's Cane "Elegy"

Omtale - 12.07.2018 - Skrevet av: haavard Tredje forsøk fra canadierne i Finnr's Cane, hvor det er fem år siden forrige album som også kom ut gjennom Prophecy. For meg et ganske ubeskrevet blad, da jeg ikke engang erindrer bandet fra tidligere, men da er det ihvertfall på tide å gi dem en sjanse til å overbevise.
Det klarer de dog kun delvis, for "Elegy" er intet makeløst album som holder helt vann i dagens trange black metal scene. Nå er ikke dette kanskje noen erketypisk black metal, men det er et ganske dvelende og atmosfærisk stemning over det hele, men det mangler liksom prikken over i'en.

Tittelkuttet er en slags Doom-aktig kutt som skiller seg litt ut, men heller ikke når de tråkker ned bremsene så får det noe stort innslag hos meg, det glir rett og slett bare ikke godt nok. I motsatt ende har vi den påfølgende "Strange Sun" som røsker mere i tradisjonell black metal, men som ikke har sjarmen. Har de derimot jobbet litt mere med elementene fra "Empty City", med litt vakker fløyte og akustisk gitar så har det kunne fungert ypperlig. Men det er ingen helhet i det, låtene varierer, men fremstår fortsatt som traurige og litt kjedelige, så for meg så blir det en tålmodighetsprøve.

Det blir for oppstykket og lite fullstendig som album, så for meg så sklir det litt gjennom hjernebarken og luftes kjapt ut igjen. Neppe noe jeg vil huske lenge, dessverre.

6/10