Mascot (2018)
Prog Metal

Tracklist:

- Introduction
- Fear the Unknown
- Black
- F*cking Robots
- Djinn
- Believe
- Differences
- War Machine
- Oblivion
- Constellations


Michael Romeo

 

Michael Romeo "War of the Worlds Pt. 1"

Omtale - 11.07.2018 - Skrevet av: haavard Denne kjente jeg kunne bli litt slitsom på første øredrag, men nå er jeg jo i grunn en røver på å like bra gitarister. Og det er liten tvil om at Michael Romeo har gjort jobben i Symphony X. Men ville det bli like bra på et soloalbum, hvor han har hentet med seg John DeServio (Black Label Society), John Macaluso (Malmsteen, Ark, James LaBrie) og Rick Castellano til å være med å få skuta helt frem ?
Svaret er jo egentlig ja, etter å ha latt plata dvele litt. Det er pompøst, kanskje litt for pompøst for min smak. Men når han har ballet rundt i prog-metal sjangeren med Symphony X i mange år, så er det jo kanskje ikke annet å forvente.

Det som er bonusen her er at hele albumet går i en jevn strøm at litt soundtrack-aktige formler som breier seg utover når det ikke tar helt av med det pompøse trykket Romeo legger opp til når han får breie seg utover hele spekteret på egenhånd.

Når han virkelig tar av med å vise seg frem, som på "Fear the Unknown" hvor han harver fjøla så den sikkert luktet svett etterpå, så er det jo meget bra teknisk, og også Rick Castellano på vokal fungerer jo meget bra i helheten.
Så joda, "War of the Worlds" er godt innafor. Du må nok like litt utagerende prog-metal for å få taket på denne, men jeg synes han skal ha ros for å kjøre på og også klare å inkorporere de mere symfoniske partiene til å bare gjøre det mere storslagent.

7/10