Prophecy Productions (2018)
Progressiv / Avantgarde Metal

Tracklist:
Edeste
Seasons Of Salt
Water Rights
Glacial Gold
Augustus
Wave State
Ossify


Khorada

 

Khorada "Salt"

Omtale - 06.07.2018 - Skrevet av: haavard Denne kan nok sitte langt inne til mange, for denne skiller seg kraftig ut på flere plan. Da Agalloch ble splittet opp så gikk tre av dem videre hit til det som ble Khorada, sammen med Giant Squid vokalist Aaron John Gregory. Og for de som har sjekket ut Giant Squid så skjønner vel dere at det ikke kan være helt plankekjøring dette her.
For det er en merkelig, dog orginal blanding av metal og progressiv / avantgarde metal som serveres. Her er alt lov, og det som først kan virke som å gå over stokk og stein, det er faktisk etter noen runder innafor. Jeg skjønte fint lite de første gangene med teaserne som lå på nett, men det er lov å være tålmodig, da det jo er et nedskrevet faktum at musikerne vet hva de holder på med.

Men hvor mange sure gitarer, bakgrunnsstøy og pussige løsninger jeg klarer på ei plate er begrenset, så det blir imellom litt over-the-top også.
Omlag halve plate sitter ikke for meg i det hele tatt, det blir rett og slett for mye. Men når de får det til på sitt beste, her snakker jeg om låta "Seasons of Salt", så hører man hva som bor i bandet. Eksepsjonelt god melodivalg, litt halvt bortgjemt, men likevel så genialt. Men det er litt for lite av det over albumet, så det blir her og der dette overbeviser.

Likevel, bedre enn fryktet på første gjennomhøring, og garantert ei plate som noen vil trykke hardt til sitt bryst, da det er sært på mange av de bra måtene. Men for meg, kanskje litt mye.6.5/10