Karisma Records (2018)
Prog Rock

Tracklist:
- The Voice of Beauty Drowned
- The Fallen Angel
- Barbarella's Lover


Galasphere 347

 

Galasphere 347 "Galasphere 347"

Omtale - 22.06.2018 - Skrevet av: haavard Denne plata balanserer på en knivsegg. På låta "The Fallen Angel" går jeg ned i knestående de siste minuttene, for jeg er sikker på at vokalisten skal feile. Å det er så nære, og jeg hater at det er så nære. Så du kan tenke deg jeg sliter med å stemple den som godkjent. Men...
Firkløveret bak plata er en stabil gjeng, her snakker vi fire karer kjent fra hver sin prog-verden, med band som White Willow og Anglagård i porteføljen. Og det er ikke dumt. Og sammen har de knyttet til seg en tidlig 70-talls epoke av prog og gjort tre utfordrende komposisjoner som ramler ned på mellom ti og femten minutter.

Og lengden gjør seg, for her får låtene utfolde seg. Tidvis både på "The Voice of Beauty Drowned" og den aller beste "Barbarella's Lover" kan man høre tydelige trekk av Genesis era 1971-1976, og det gjør fantastisk godt å høre at bandet takler denne formen for prog.

Heldigvis klarer de også å skjule vokalens mangler, og da styrer jeg unna "The Fallen Angel" i sin helhet. Plata er bra den, jeg liker virkelig når noen får til denne stilarten på skikkelig vis. Men det kunne ha vært safere å jobbe mere med det vokale bidraget. Kjenner jeg blir litt svett bare jeg tenker på den igjen.

7/10