Season of Mist (2018)
Nedstemt pop/folk

Tracklist:
- While This Way
- Lover
- Please Help Me
- Entangled
- Like Snow
- Thar Sem Enginn Fer
- Circus
- Oroi
- Mute
- Conviction
- In the Wake of You
- Wasting Time
- Passion


Arstidir

 

Arstidir "Nivalis"

Omtale - 18.06.2018 - Skrevet av: haavard Album fire fra islendingene, og som forventet så er det annerledes det som kommer fra sagaøya. Du kan naturligvis trekke stemninger inn mot deres landsmenn i Sigur Ros, men i en mere rytmisk setting, hvor det kommer inn litt eksotisk Dead Can Dance faktisk i mine ører (dog hvor det naturlig nok høres mere nordisk ut, og ikke fullt så eksotisk som DCD).
Og Arstidir gjør det bra, fremførelsen og stemningen settes fra første stund, og det er et vakkert samspill av instrumenter og varm produksjon som gjør "Nivalis" til et meget lett hørbart album.

Det jeg derimot retter noen spørrende miner om, er om det ikke blir litt vel nedstemt og ensidig når det kommer til melankolien på plata. Jeg blir litt utålmodig, for til tross for at det er smekkert og fintlydende, så kjenner jeg rastløsheten kommer, og plata er ikke mere enn rundt tre kvarter lang. Så det blir kanskje noen knepp for langdrygt.

Jeg mistenker at om denne hadde kommet ut i oktober/november, så ville det ha vært en enda bedre plate for høsten. Nå er det sommer, jeg merker jeg er mere rastløs... Men sånn er livet, man får ikke servert det man vil.


6.5/10