Inside Out (2018)
Prog Rock

Tracklist:
- Ashes of Dawn
- The Roaring Silence
- They Know My Name
- Where Are You Going ?
- Time
- The Void
- Denise
- An Eye For An Eye For An Eye
- Goodbye
- Sea Without
- Broken Chord
- The Hiding of Truth


The Sea Within

 

The Sea Within "The Sea Within"

Omtale - 13.06.2018 - Skrevet av: haavard Ja her har du litt av et team. I utgangspunktet satt sammen av Roine Stolt (Flower Kings, Kaipa), som har samlet et hav av prog-musikere med et visst navn, til å bli en ny konstellasjon kalt The Sea Within.

Ambisiøst ? Absolutt. Godkjent ? Joda.

Men, det er jo litt søkt at det noteres i omstendighetene til skiva, at det ikke er en ny "supergroup". For dette er jo definisjonen av det. Musikere hentet fra topp navn innen progen, og med promostemplet skrevet stort over slippet, når du kan bruke band som Pain of Salvation, Yes, Camel, Flower Kings, Steven Wilson, Flying Colors osv osv.
Ikke en musiker her er et ubeskrevet blad, so hallo, dette er klart satt sammen også for å tiltrekke seg en viss skare fans.

Prog-fansen lar seg nok lure til å gi denne en lytt uansett, for plata er bra den. Ikke noe unikt og storslagent bra altså, men etter et par prøveturer så begynte den å sette seg. Daniel Gildenløws stemme er jo kjent og kjær fra Pain of Salvation, og den fungerer jo alltid bra. Kanskje ikke like godt når musikken blir noe funket opp, som på "The Roaring Silence" for eksempel, men han setter stemplet på det han involveres i uansett.
Men det er flere stemmer her, bl.a. synger Flying Colors Casey McPherson på et par låter, og han er minst like bra som Gildenløw. Litt annet toneleie og mere mykere i stilen kanskje, men han er fantastisk god når han kjører på.

Ankepunktet for meg for plata er at det er imellom det slår meg at musikken havner litt i bakgrunnen. Ofte får vokalen styre skuta, og det blir litt mye her og der.
Men når det fungerer så er det bra altså, men en liten desj tålmodighet må nok påregnes, da den ikke sitter ved første sjekk.

7/10