Nuclear Blast (2018)
Black Metal
42:14

Tracklist:
1. Northern Chaos Gods
2. Into Battle Ride
3. Gates To Blashyrkh
4. Grim And Dark
5. Called To Ice
6. Where Mountains Rise
7. Blacker Of Worlds
8. Mighty Ravendark


Immortal


Liknende band

 

Immortal "Northern Chaos Gods"

Omtale - 10.06.2018 - Skrevet av: Asgeir Det har vært mye spenning rundt Immortal sitt nye album «Northern Chaos Gods», og jeg lover at få vil bli skuffet her.
Bandet har mistet Abbath, som da selvfølgelig har vært litt rock'n roll i de siste årene. Resterende av bandet har tatt seg godt tid og faktisk konsentrert seg om å lage ett bra album som det står stil ved. Singelsporet vitner alene om dette -men når man faktisk hører hele skiva så fremstår det som ett råere Immortal med mindre pollerte riff og ett røffere lydbilde enn hva jeg forventet. På mange måter så har jeg aldri før opplevd at Nuclear Blast har gitt ut noe så rått (tror jeg...?!).

Fra åpningen med singel -og tittelspor «Northern Chaos Gods» så turer man ut i verste Blashyrkh kaos og man får seg en god kroppslig trykkbølge som blir å følge med igjennom flere spor på plata, deriblant «Into Battle Ride» som er ett godt eksempel.

Man hører jo klart og tydelig at dette ER uten tvil Immortal i sin rette forstand. Demonaz og Horgh har helt og riktig tatt seg god tid for å få frem sine beste sider, og viker ikke en meter fra konseptet de tidligere har kjørt. Grunnen til at plata ikke får noe ytterligere høyere score er rett å slett for at det blir litt følelsen av å kjøre veldig trygg vei. Det er med andre ord litt langtekkelig på enkelte drag. Ihvertfall når man har fått hørt inn plata.

Sammenlagt så får man like i underkant av 45 minutter med black metal som man kan nyte uten problem. Har faktisk ikke tall på hvor mange runder plata har fått så langt i skrivende stund.

Slippes i salg 6.juli 2018 på en rekke vinyl-varianter, CD og digitalt format. Bare å legge in preorder.

8.5/10