Dark Essence (2018)
Melodiøs Black Metal

Tracklist:
1. Svart Blod (Hovmod står for fall)
2. Hjarteorm
3. Skuggevandrar
4. Fotefar
5. Helveteskap
6. Ri di mare
7. Ærelaus
8. Siste dans


Cor Scorpii


Liknende band

 

Cor Scorpii "Ruin"

Omtale - 09.06.2018 - Skrevet av: haavard Det har vært åtte lange år for de som har hengt med det som en gang var en Windir-avlegger, Cor Scorpii. Debuten høstet mange lovord tilbake i 2010, og til tross for mange lovnader om at det var ting på gang, så har det tatt sine år. Men nå er den her, "Ruin" er resultatet av en tre år lang innspilling som viser at Cor Scorpii for tiden ihvertfall er bandet som står nærmest Windir musikalsk, da de på en måte spiller en noe annerledes form for melodiøs Black Metal. Litt folk-ish preg over det, uten at det blir tjo og hei. Og takk for det.

Nå sliter jeg litt med rytmen riktignok i det de gjør, produksjonsmessig er det lempet på litt for like takter og fyllmasse til at det for meg klinger helt som jeg liker det. Men de har sine momenter, eksempelvis låta "Skuggevandrar" hvor de treffer veldig bra.

Men jeg sitter igjen med et litt ensidig inntrykk av at de desperat skulle hatt noen avbrekk underveis. De åtte låtene er strøkent spilt, men det blir ingen pustepause så man får hentet seg inn. Det rumler og går, men det mangler de store crescendoene som ei slik skive trenger.

Jeg så dem forsåvidt live for noen uker siden, og da var det enklere å hente ut momenter som fungerte, for der falt nyansene litt mere på plass. Kanskje er det en litt for kompakt produksjon som gjør at "Ruin" ikke gjør meg mere enn å være ei kurrant, god skive. For jeg mener dette bandet kunne hatt mere inne, tross alt.


6.5/10