Apollon (2018)
Prog Rock

Tracklist:
- De Dødes Tjern
- Step Into the Fire


Arabs in Aspic


Liknende band

 

Arabs in Aspic "De Dødes Tjern / Step Into the Fire" (EP)

Omtale - 07.06.2018 - Skrevet av: haavard En ny to spors vinyl EP i påvente av en ny fullengder fra Arabs In Aspic. De slapp jo sitt siste album "Syndenes Magi" i fjor, som var en ganske komplisert skive med en tålmodighetsprøve av lange låter. Nå er det motsatt. Her får vi kun to snaut tre minutter lange låter. Så det er litt lite å lage seg et komplett inntrykk av når det er såpass begrenset med spilletid, men like fullt holder jo bandet fortsatt mål. Innen norsk prog er det ikke mange band som høres ut som Arabs In Aspic, og det er et godt tegn.

Den mycket behaglige "De Dødes Tjern" er en perfekt låt for å brekke ei prog-skive i to når det blir for komplekst. Upretensiøst og behagelig, og noe som ville ha blitt perfekt faktisk på den forrige plata for å få en liten pust i bakken mellom de lengre slagene.

"Step Into the Fire" er en mere uptempo og utfordrende sleazy sak som jeg selv sliter litt med. Heavy Hammond-ånd over den, og en mere sen 70-talls vibe som er mere pompøs og kanskje litt for hesblesende for min smak.

Sjekk ut denne før de er utsolgt. Kun 500 eksemplarer er trykket, i to forskjellige farge-konfigurasjoner!

6.5/10