Nuclear Blast (2018)
Black Metal

Tracklist:
- The Unveiling
- Interdimensional Summit
- Ætheric
- Council of Wolves and Snakes
- The Empyrean Phoenix
- Lightbringer
- I Am Sovereign
- Archaic Correspondence
- Alpha Aeon Omega
- Rite of Passage


Dimmu Borgir


Liknende band

 

Dimmu Borgir "Eonian"

Omtale - 20.05.2018 - Skrevet av: haavard Hva skal vi si om comebacket til Dimmu Borgir ? Åtte år har gått siden «Abrahadara», og hva bandet har drevet med i disse årene tviler jeg på omhandler så mye skribling på materiale for ei ny plate, for «Eonian» bærer ikke preg av å være noe dypt og gjennomarbeidet album.
Men det er Dimmu Borgir, og det kan kanskje de som er blodfans ta til takke med, da de følger sine tradisjonsrike musikalske stier, og baller det inn i en enda heftigere og mere pompøs masse. Mindre Black Metal, mere symfoniske overdådigheter er formelen, og det kan vi nok diskutere i det uendelige om kan fungere.

For meg så blir det litt for mye rett og slett, jeg har en innvending mot flere av de gamle traverne av metalband som har fått det for seg at så lenge de bare lemper på mere av alt på et nytt album, så skal det dekke over at låtene ikke henger med.

Det som riktignok jeg skal gi litt kred for, er at de singellåtene som bandet slapp før plata, og som enkeltvis sto frem som en potensiell katastrofe, de fungerer faktisk greit på skiva når du hører den som helhet. Og det er det som redder plata, det er at det er en unison symfonisk masse som kommer seg helskinnet gjennom. Men uten og imponere eller fortelle oss av Dimmu Borgir er noe relevant band innen ekstrem metalen i 2018. Da må de nok ha levert noe som holder mere vann enn dette.

6/10