Southern Lord (2018)
Sludge Doom

Tracklist:
- Quanah Um Rama
- Elk Wolfy Hymn
- Heavy Hoof
- Antlers of Lightning


Eagle Twin

 

Eagle Twin "The Thundering Heard"

Omtale - 04.05.2018 - Skrevet av: haavard Jeg har aldri lånt bort hørselen til denne duoen før nå, til tross for at de har et par skiver ute på Southern Lord siden debuten i 2009. Men kanskje jeg skulle ha tråkket opp noen spor her tidligere, for innen sludge Doomen, så er dette meget habilt. Salt Lake City karene har grepet om det instrumentale, og på åpningslåta lirer de av seg riff etter riff som er ballharde og melodiøse, samtidig som de klarer å holde sludge-integriteten i sjakk. Faktisk ikke ofte vi får band som evner å skrive såpass gode riff og klare å heve seg litt over den gjengse standarden i sjangeren.

Nå senker de tempoet etterhvert og faller litt mere inn i konservative tendenser i sjangeren, men fortsatt så evner en realt kul og heavy produksjon å få til og med de riffene som ikke helt sitter, til å høre kule ut.

Den tyngste rakkeren kommer til slutt, og tar deg et kvarter å komme gjennom. En real Doomy sak som med sin massive tilnærming kveler litt restene av plata. Fra riffmaestro-starten på plata til denne sementerte Doom-komposisjonen er det et lite gap. Men det er kult og tungt, så vel blåst må jeg si. Kanskje du må ha haken godt hevet innenfor Doom-sjangeren til å akseptere veien disse gutta går, men hey, det skal være utfordrende å høre på Doom.


7/10