Karisma (2018)
Prog Rock

Tracklist:
1. Over Vidda
2. Abstraksjoner fra et Dunkelt Kammer
3. Finske Skoger
4. Jord I
5. Jord II
6. La meg forsvinne
7. Postludium


Jordsjø

 

Jordsjø "Jord"

Omtale - 02.05.2018 - Skrevet av: haavard Jordsjø er nok definitivt en kommende stjerne innen den skandinaviske progen. Bandet er allerede blant de mest spennende fra disse kantene av verden, til tross for en forholdsvis knapp karriere så langt. Denne plata er hvor bandet selv anser det som debuten, , selv om kanskje de fleste av dere der ute vil si at den selvtitulerte utgivelsen er der hvor det hele startet. Åkke som, «Jord» er et godt stykke musikk på mange måter, og viser et band som henter sine inspirasjoner fra mye variert prog, med en basis i 70-tallets sound og produksjon, til mere stemningsbaserte låter som kunne ha vært hentet fra litt varierte filmutvalg fra 70- og 80-tallet, samtidig som at de pløyer på med en veldig skandinavisk folk-tilnærming.

Og fløyte gjør seg godt i låtene her, det skaper en attraktiv side ved bandet, som sammen med tangentbruken kanskje er der Jordsjø har sin sterkeste side. Den svakeste er ikke noe å lure på engang, for den tidvis tonedøve vokalen tar kjapt kverken på låtene den innfinner seg på, og jeg kjenner det dirrer i pekefingeren for å avslutte grusomhetene.
Bandet har heldigvis begrenset låtene det kan gå galt på, og ofte er det så lite vokal at det er lite å bry seg om. Det er bare når den forsøker seg at det går lukt til helvete, eksempelvis på «Abstraksjoner» som er vanskelig å bivåne sju minutters brukstid til.
Heldigvis er det bedre for eksempel på «La Meg Forsvinne» som redder litt av inntrykket.

Liker du Anglagård, Morte Macabre, og vinkler deg inn mot mere folk-aktige band innen det konservative prog-spekteret, da er nok Jordsjø for deg. De kan nok åpne gluggene fremover for ganske så mange om de tar det aller siste steget fremover.7/10