Mascot (2018)
Prog Rock Opera

Tracklist:
1. Prologue
2. Dreamtime
3. Abbey Of Synn
4. River Of Time
5. The Blackboard
6. The Theory Of Everything
7. Merlins Will
8. Waking Dreams
9. Dawn Of A Million Souls
10. Valley Of The Queens
11. Ride The Comet
12. Star Of Sirrah
13. Comatose
14. Day Sixteen Loser
15. And The Druids Turned To Stone
16. The Two Gates
17. Into The Black Hole
18. Actual Fantasy
19. Computer Eyes
20. Magnetism
21. Age Of Shadows
22. Intergalactic Space Crusaders
23. Collision
24. Everybody Dies
25. The Castle Hall
26. Amazing Flight In Space
27. Day Eleven Love
28. The Eye Of Ra


Ayreon


Liknende band

 

Ayreon "Best of Ayreon Live"

Omtale - 03.04.2018 - Skrevet av: haavard For Ayreon fansen er nok dette den beste godteposen de kan få, da fjorårets spesiallagde show i Nederland var en braksuksess. Den jobben som lå bak med å få koordinert bare at alle artistene kunne bli med på showet, det var rett og slett imponerende, da 16 vokalister og 11 musikere, med ikke akkurat lette tidsskjema skulle få dette til å gå opp. Men det fungerte, og resultatet er nærmest fantastisk. For ofte kan du få noen doser for meget av Ayreon når det blir litt pretensiøst og omfattende. Men på denne så har det lettere og mest direkte materialet blitt satt høyt i kurs, og med 28 låter hvor de aller fleste er 5-6 minutter, så ivaretar det dynamikken fremfor det komplekse lydbildet Ayreon kan ha, og som kan bekke det i litt mere spesielle former.

Men her altså, så treffer Arjen Lucassen meget godt med prosjektet, og er en meget delikat utført prog-rock opera som spenner materiale fra alle eraer av Ayreon.
Og gjestene som deltar hever naturligvis standarden ytterligere, og det høres mektig dedikert ut det som leveres. Floor Jansen, Damien Wilson, Tommy Karevik, Hansi Kursch, Anneke van Giersbergen osv, det er kjente navn som gjentar sine roller som de har innehatt på studioskivene.

Det eneste jeg kan fronte som noe som helst negativt er at det blir kanskje vel mektig å høre gjennom i en sving, men det er vel en helt normal smakssak, for det aller meste er strålende gjennomført, og også med en utmerket variasjon med Ayreons beste låter droppet inn på vitale steder underveis i fremførelsen.
Kanskje jeg er litt skuffet over «Valley of the Queens» dog, der synes jeg at tre kvinnelige stemmer på en gang blir litt overkill, når det enkle kunne ha fremdeles ha vært det beste.

Men ellers, obligatorisk for Ayreon-fansen, og forhåpentligvis også for de som enda ikke har fått øynene opp for bandet, som på denne når høyt opp til sitt potensiale.


8/10