Season of Mist (2018)
Progressiv Post Metal

Tracklist:
01. False Spring (06.06)02. The Golden Boy Swallowed By The Sea (05.34)
03.Will-O-The-Wisp(03.59)
04.Victory (08.00)
05.In Bad Dreams (03.07)06.The Faith Healer (05.58)


Crippled Black Phoenix

 

Crippled Black Phoenix "Horrific Honorifics" (EP)

Omtale - 11.03.2018 - Skrevet av: haavard En mulighet for et band til å utlevere litt av sine røtter, eller inspirasjoner om du vil, Crippled Black Phoenix er her med en EP av coverlåter.
Men nå er det kanskje ikke de opplagte artistene de har valgt å covre, for det er både et litt obskurt og spennende utvalg med Arbouretum, Swans, Magnolia Electric Co, No Means No, The God Machine og The Sensational Alex Harvey Band.
Og sistnevnte er kanskje den som normalt sett ville ha ligget nærmest mitt hjerte, fra Alex Harvey skiva «Next» i 1973. Men når Crippled Black Phoenix setter igang, så har de rukket å transformere låta ganske så kraftig fra sin opprinnelse, for bandets mørke smågotiske progressive rock/metal er spesiell.

Og det er ganske tydelig på de andre låtene her også. Swans låta «The Golden Boy Who Was Swallowed By the Sea» er kanskje den mest gjennkjennelige, men like fullt, all respekt til Crippled Black Phoenix som har lagt ned arbeid med å omarrangere og jobbe rundt orginalene såpass kraftig.

Resultatet er bra, kanskje for litt spesielt interesserte, men jeg trivdes her, til tross for et noe spesielt nedslagsfelt.

6.5/10