Inside Out (2018)
Prog Rock

Tracklist:
Radio Voltaire

The Dead Club

Idlewild

I Don’t Know Why

I Won’t Break So Easily Any More

Temple Tudor

Out of Time

Warmth of the Sun

Grey Shapes on Concrete Fields

Keep The Faith

The Silent Fighter Pilot


Kino

 

Kino "Radio Voltaire"

Omtale - 10.03.2018 - Skrevet av: haavard Jaggu det har vært lenge å vente på oppfølgere til den eminente debutplata fra Kino, «Picture». Den kom ut for tretten år siden, så jeg hadde vel gitt opp tanken av mere fra denne gjengen for mange mange år siden.
Men nå er de tilbake, med John Mitchell (Arena), Pete Trewavas (Marillion og Transatlantic), John Beck og Bob Dalton (begge fra It Bites) og Craig Blundell (Steven Wilson, som har erstattet Chris Maitland fra gamle Porcupine Tree). Så ingen nykommere innen bransjen her.

Og det de leverer er ikke sånn flinkis-prog, men mere behagelig for øre-typen. Veldig melodiøst og balansert prog med store referanser til 80 og 90-talls rock, der du liksom hører hvilken generasjon musikerne er fostret opp fra.

De bygger på det «Picture» albumet leverte her da, og faktisk når jeg hører på de to skivene etter hverandre, så er det litt rart å tenke på at det her er så mange år imellom.
En litt mere melankolsk tone er det muligens på debutplata, der også det er mere harmoni mellom låtene. Men denne nye når likevel nesten frem dit kvalitetsmessig. Spesielt på høydepunktet «Idlewild» som fremviser den melankolien som første plata hadde, og er av de roligere elementene bandet innehar.

Kul skive, om du liker progen litt soft og smakfull.

7/10