Indie Recordings (2018)
Hard Rock / Rock

Tracklist:
- I Dette Huset
- NÃ¥r Imperiet Faller
- Protest Dommer
- Fremmed I En Fremmed Verden
- Horisonten Brenner
- Kommer Snart Hjem
- Levende Legende
- Stein For Stein
- Gribben


Skambankt

 

Skambankt "Horisonten Brenner"

Omtale - 20.02.2018 - Skrevet av: haavard Nå er jeg ikke den som har studert Jærens store sønner i Skambankt sin diskografi inngående tidligere. Der kan jeg notere i margen at nok kan skyldes min mindre begeistring for Kaizers Orchestra, og alt som var relatert derifra. Så Skambankt ble kun sett og hørt med ujevne mellomrom på radio eller på festival. Men nå, på det som har blitt deres sjette album, så måtte jeg til pers på ei hel plate.
Og overraskende nok så er denne plata ganske så gangbar. For til tross for at det er ekstremt safe og polert fremført, så får de formidlet en viss sjel i musikken. Dialekten er kanskje bandets både fremste kort, da det får ut en annerledes tone i musikken og skaper egenart.
Men også det at bandet tydeligvis er drevne og har full kontroll gir musikken et preg av selvtillit, noe som smitter over på meg som lytter.


Hard rock kan vel være så mangt, så kan man vel diskutere hvor hard rock det er. Der jeg liker bandet minst er på de mest slentrende partiene, som «Kommer Snart Hjem» som vralter seg forover som en dårlig Kaizers låt. Men de er farlige melodiøse på flere låter som virkelig fungerer, og både tittelkuttet og «Fremmed I en Fremmed Verden» er rett på sak og gode låter som hever plata kraftig. Og der bandet er mere direkte i stilen så er det absolutt best, og det til tross for at det kan bli i glatteste laget her og der.

7/10