Nordvis Produktion (2018)
Folk black metal

Tracklist:
1. Alvstråle
2. Sunnanljus
3. Alyr - Helgedomen
4. Gudomlig Grönska
5. Alstrande Sol
6. Livslågans Flammande Sken
7. Kraftsång Till Sunna
8. Hymn Till Skymningen
9. Skuggspel
10. Solvagnens Flykt
11. Kärleksrit
12. Frö (Väktlighetens Fader)
13. Solens Ankomst


Bhleg

 

Bhleg "Solarmegin"

Omtale - 05.02.2018 - Skrevet av: Asgeir Bhleg er helt nytt for meg og kommer fra den svenske labelen Nordvis Produktion. Det har gått fire år siden de debuterte med plata «Draumr Àst» og tematikken i denne folk-black metal konstellasjonen er natur, kosmos og eksistens. Jeg må si det har blitt noen tunge timer med denne plata. Det er ett dobbelalbum, som stort sett går i ett hele veien -og man kjenner det godt i hodet når man sitter med headset og full pinne etter noen timer.

«Solarmegin» er som nevnt bestående av tretten spor som samtlige er produsert i noe form for lokale i Sverige (har jeg ihvertfall mistanke om -da det ikke er nevnt noe annet, og høres litt lokale ut). Trommene og bassen har til den bruken blitt ganske bra fremsatt i lydbildet og heldigvis for det, for hvis ikke så hadde dette blitt ille.Sammenlagt blir det da altså at grunnsteinen er lagt i lydbildet. Man hører faktisk alt man burde høre, og gitarene har fått den plassen den skal ha -og ikke for mye. Vokalisten kjører jo på Svensk hele veien, og har muligens en god plass her. Det passer ihvertfall godt i bildet av bandet at han troner med typen vokal.

Jeg kunne forsåvidt tenkt meg ett kortere album enn to disker, da det ble litt mye materiale å svelge over, men helhetlig så ble det en komplett følelse etterhvert. Dette er (som andre også nevner) en feiring av at sola returnerer -og da burde man jo være særdeles fornøyd. Med i sekken så har man nærmere 100 minutter med musikk -så om du liker singelen så vil jeg anbefale å handle plata!

Plata slippes 23.Februar 2018 -kun på CD og digitalt format, men kjenner jeg Nordvis rett så ligger det en plan om vinyl om den selger nok. Jeg ville såklart trolig trives med å høre denne en gang til på senere tidspunkt.
7/10