Prophecy (2018)
Black Metal

Tracklist:
- An den Schwarz Besandeten Gestaden
- Stillstand und Heimkehr


Eis

 

Eis "Stillstand und Heimkehr"

Omtale - 01.02.2018 - Skrevet av: haavard Jeg har ansett Eis som et av tysklands beste Black Metal band I noen år nå, da de alltid leverer stødig. Denne gangen er det riktignok intet nytt album under solen, men en to spors EP. Og det kan virke naturlig at dette er gjort som en EP, da de to kuttene ikke er like gnistrende som det de har levert på sine to siste skiver. Det er ikke like direkte og raspende, men derimot både litt dystrere og traurigere. Ikke på noen dårlig måte altså, dette er fortsatt innenfor det kurrante av Black Metal, men det er ikke like treffende eller rett på som de siste skivene. Det episke preget er noen takter satt tilbake for å si det sånn.

Nå starter riktignok den 13 minutters åpningen veldig melankolsk, men når det drar seg til så er det ikke helt den feelingen de har pleid å hatt. På tittelkuttet har de riktignok mere episke tendenser, hvor de gasser litt opp I siste halvdel. Men kanskje er det produksjonen som hefter litt til å få det fullkomment ?

En grei EP er det, men det vil nok ikke være det som definerer bandet I forhold til de to siste fullengderene. Men kanskje vi kan forvente mere av dette inn mot deres neste album ?


6.5/10