Favored Nations (2018)
Blues / Rock

Tracklist:
1. Payday Song
2. The In Crowd (feat. Steve Morse)
3. Checkin' Up On my Baby
4. Baby Please Don't Go (feat. Steve Lukather)
5. Treat Her Right
6. Sugar Shack (feat. Steve Vai)
7. Memphis A/K/A Memphis, Tennessee
8. Cryin' Time (feat. Albert Lee)
9. I Want You Back
10. Disney Medley (feat. John Petrucci)
11. Hey Good Lookin' (feat. Albert Lee)
12. Strip Mall Gourmet (feat. Jay Graydon)
13. Heartbroke


Sterling Ball / John Ferraro / Jim Cox

 

Sterling Ball / John Ferraro / Jim Cox "The Mutual Appreciation Society"

Omtale - 03.01.2018 - Skrevet av: haavard Denne her er litt spesiell, men hva kan man forvente når det slippes gjennom Steve Vai sitt selskap Favored Nations ? Som en gitarhelt så vet Vai å sette pris på musikere over snittet, og her er det en trio han har kjent I mange, mange år, som har kommet sammen, dratt med seg et lite paradis av gjester, og hatt det gøy. Om vi nevner navn som John Petrucci, Steve Morse, Steve Lukather, Albert Lee, Jay Graydon og Steve Vai selv, så er det mange tråder å trekke I. Så når trioen Jim Cox, John Ferraro og Sterling Ball kommer sammen, sistnevnte er forøvrig sønn av legendariske Ernie Ball, så skal det bli noe ganske så spesielt av det.

Konseptet bak har vært på idestadiet lenge, I litt andre sammensetninger, men summen av det er en gjeng venner som kommer sammen og gjør akkurat det de vil. Mye blues har det blitt i soundet, med gitarister som hovedfokus. Og det kan høres at de har det fint når de kjører avgårde, selv om det aldri når de store toppene sånn rent materialmessig.

Men om du liker det litt løssluppent og lettsindig, med blues-grooven som fokus, da er kanskje dette noe for deg. En som ikke klarer å holde tilbake med litt briefing er John Petrucci som er med på en Disney-medley. Du tror den skal plankes inn, men han leverer noen ganske velkjente toner utover låta.


6.5/10