Spinefarm (2017)
Doom Metal

Tracklist:
- See You In Hell
- Necromania
- Hear the Sirens Scream
- The Reaper
- Wicked Caresses
- Mourning of the Magicians


Electric Wizard

 

Electric Wizard "Wizard Bloody Wizard"

Omtale - 05.12.2017 - Skrevet av: haavard Jeg finner bare ikke nøkkelen for å skjønne meg på Electric Wizard. Jeg hang delvis med på de første skivene frem til og med "We Live". Deretter sa det stopp, og jeg har slitt mer og mer med å helt skjønne det geniale over det de driver med.
For andre er vel dette helt fantastisk, for meg så er det ei gryte av Doom som bare ikke faller i smak. Det litt skitne og okkulte preget de har hatt på sine senere skiver er denne gangen gått gjennom en real rundvask, for dette er vel trollmennene sitt klareste album rent lydmessig.
70-talls Sabbath-referanser er mektig involvert i soundet, men denne gangen med en klar og tydelig produksjon, noe som overrasker.

Men det som da skuffer er at låtene faller litt fra hverandre, og det er kanskje enklere å ta de fra hverandre og se at dette er faktisk ikke noe stort album rent låtmessig. Om du elsker det bandet har gjort de siste årene så vil du vel neppe mislike det, men jeg ser ikke for meg at bandets videre korstog blir av det enkle slaget, om de ikke kan skrive bedre materiale enn dette. Ei låt som åpningslåta "See You In Hell" er eksempelvis en nesten komplett katastrofe.
Riktignok reddes de litt inn av siste låta "Mourning of the Magicians" som er en klar ener på plata, men likevel ikke nok til å si at bandet virker fælt inspirererte for tida.


6/10