Suicide Records (2017)
Sludge/Doom/Post-Metal

Tracklist:
- Souls of the Nearly Departed
- At the End Of Your Time
- Pathogenesis
- Perfect Predator Pattern
- Suspended Animation
- The Order


V

 

V "Pathogenisis"

Omtale - 04.12.2017 - Skrevet av: haavard Disse svenskene startet opp en gang på 90-tallet, men etter en debut EP så forsvant de i ti års tid, før de nå har pusset litt på stilen og kommet tilbake med debutplata. Hybridene i musikken er ganske innfløkte her, men en slags sludge/doom/post-metallisk stil kan vi vel trekke ut av det.
Ikke at musikerne i bandet tidligere har vært arbeidsledige i de åpne årene, med en fortid i bl.a. Katatonia, In Mourning og Afgrund, men kapasiteten er også deretter, og litt forventningene jeg får til innholdet.

Og de leverer jo godt, selv om de ikke får ut det maksimale av potensialet føler jeg. Det er litt ustabilt i løypa mellom de forskjellige elementene, der det sparker litt både fra Doom-sida og sludge-sida, men hvor kanskje den litt moderniserte post-ish metaliske siden er den de faktisk lykkes best med.

Skiva er lovende den, men jeg håper bandet får knyttet sammen alle trådene enda litt stødigere neste gang, slik at det gnistrer enda litt mere av materialet. For fans av de nevnte sjangre så kan nok denne trygt sjekkes ut da, det er lite sannsynlig noen vil mislike det.
6.5/10