Prophecy (2017)
Alternativ Metal/Rock

Tracklist:
1 Aska óðá
2 Hyldypi óðá
3 Nátthagi óðá
4 Hvíla óðá
5 Hreggur óðá
6 Móðurástin óðá
7 Kul óðá
8 Dulsmál


Katla

 

Katla " Modurastin"

Omtale - 03.12.2017 - Skrevet av: haavard Det ble liv i leiren når Solstafir-trommis Gudmundur Oli Palmason fikk fyken fra bandet for et par år tilbake, etter å ha vært en av de som grunnla bandet tilbake i 1995. Det ble rettslige bruduljer og lite trivelige oppgjør i etterkant, men det er da godt å se at han som fikk avskjed har kommet seg tilbake med et nytt band som han gjør sammen med kollega Einar Gudmundsson, kjent fra bl.a. Fortid, Potentiam og Curse.
Duoen gjør her debutskiva som det blåser litt islandsk ånd over. Litt alternativ metal, med en litt melankolsk doomy stemning. Åpningslåta, som vel er mere som en intro, bare pisker inn på My Dying Bride i sinnslaget, men det er heldigvis noe mere utfordrende enn det utover.
Det er enkelte progressive takter her som også minner om Palmasons tidligere Solstafir, men det er litt mere nesten gotiske takter over noe, og de finner ikke helt den balanserte melankolien i materialet, selv om det virker til at de søker litt i den retningen til tider.

Jeg kjenner jeg nesten blir irritert over noe av naiviteten i enkelte av låtene, da de fleste er spunnet rundt en bra grunntanke, men hvor skriveevnen dessverre har forlatt åstedet før de kommer i mål. Noe av vokalen er litt ensidig og kanskje ikke helt i spann med materialet slik det tempomessig forløper, så ja. Det er endel å hente her enda for bandet.

Potensialet for at Katla skal bli knallbra er der, men det mangler litt roen og evnen til å få det beste ut av låtene. Derfor er jeg bare sånn passe fornøyd, og litt skuffa etter den ene låta som ble sluppet i forkant av albumet. Vi får satse på at dette er et slags grunnlag som kan ihvertfall inspirere til noe bedre til neste skive.


6/10