Nuclear Blast (2017)
Progressiv Ekstrem Metal

Tracklist:
- Storm Son
- The River's Mouth
- Sacred Horse
- Axis of the Worlds
- Feathers of Eolh
- Hiindsiight
- Djupet (bonus track)
- What Else Is There (bonus track)


Enslaved


Liknende band

 

Enslaved "E"

Omtale - 19.11.2017 - Skrevet av: haavard Man kan si mye om Enslaved, men deres evne til å fortsatt ha publikumet sitt med seg, det er imponerende, til tross for at de går noen steg videre ut i nyskapelsen for hvert album. Med "E" er det en tramp videre på den progressive grenen. Litt vanskelig å kanskje komme inn i, i forskjell til deres siste skiver, men med noen runder så varmes denne utmerket opp til å på en måte fortsette den gode diskografien til bandet.
Den nesten post-rock aktige introen på "Storm Son" skremmer vel enhver puritaner av det Enslaved en gang sto for, men kanskje enda mere på fremmede spor er de med alt det de bringer med seg av en fremtredende ekstrem-prog finesse underveis på låtene. Taktene og instrumentbruken er mere satt i front enn på deres tidligere album.Den eneste hvor jeg synes de bommer er "Axis of the Worlds" som er litt forstyrrende der midt inne i plata, hvor riffene liksom ikke treffer. Men ellers er det veldig mye bra, spesielt "Sacred Horse" har noen helt ville riff, og saksofonen i "Hiindsiight" er litt magi på den måten de har klart å inkorporere den såpass naturlig i låta.


Det som har blitt litt spennende med Enslaved er at man aldri helt klarer å spå hva de vil gjøre på sitt neste album, da de hele tiden evner å fornye seg, samtidig som de høres Enslaved ut. "E" er nok et Enslaved album som lett sklir inn i samlinga.


7.5/10